Hoe is het zo gekomen?

 

Mijn muzikale carriere is begonnen bij de plaatselijke fanfare waar ik eerst trompet en later bariton (een soort tuba) speelde. Dat heb ik vele jaren gedaan maar uiteindelijk vond ik het toch niet zo leuk meer. Muziek interesseerde mij nog wel, ik zat thuis vaak een beetje te klooien op het electronische orgel.

 

Mijn moeder heeft vroeger een beetje gitaar gespeeld en kwam op een dag thuis met een ouwe gitaar van de kringloopwinkel. Die heb ik toen gepakt en eigenlijk nooit meer losgelaten. Het was een moeilijk bespeelbare, akoestische gitaar waar ik vele uren op heb zitten ploeteren om er een beetje fatsoenlijk geluid uit te krijgen. Ik weet nog dat ik dacht; "Al die akkoorden dat lukt me nooit, ik kan beter een basgitaar nemen dan hoef ik maar 1 noot tegelijk te spelen!" Zo heb ik via een advertentie een basgitaar en een kleine versterker gekocht en was ik dus bassist.  (nou ja...)

 

Het leuke van gitaar spelen (ipv een blaasinstrument) is dat je erbij kunt zingen. Ik zat uren met een gitaar in de douche te "galmen" en dacht dat het erg goed klonk. Toen ik op een dag mijn eigen gezang eens had opgenomen viel dat erg tegen. Wat een afgrijselijk geloei! Het zou nog een héle tijd duren voor ik zonder kromme tenen naar mezelf kon luisteren. (het is nog wel eens moeilijk..)

 

 

Met m'n eerste bandje ben ik het oefenhok nooit uitgekomen en latere formaties vielen al na enkele optredens weer uit elkaar. Thuis was ik met een 4-sporen bandrecorder aan het experimenteren en eigen liedjes aan het opnemen, waarbij ik zelf alle instrumenten bespeelde. Dat doe ik nu eigenlijk nog steeds, alleen dan met digitale apparatuur. Ik maak zelf thuis de begeleidings banden waarmee ik solo optredens geef.

 

Op een gegeven moment ben ik in Langedijk bij de formatie Midnight Mover terechtgekomen als zanger/bassist.

Met die jongens heb ik ruim 3 jaar gespeeld en vele optredens gedaan, met als hoogtepunt het voorprogramma van de Golden Earring in de Oude Beurs in Middenmeer in 1992.

 

In 1993 besloot ik te reageren op de advertentie van een professionele band die versterking zocht en zo ben ik bij Jukebox terecht gekomen, de band waar ik nu nog steeds in speel. Het was wel even wennen natuurlijk, maar na de eerste kermissen heb ik m'n draai gevonden. Na al die jaren heb ik nog steeds veel plezier in het spelen en wil er nog lang niet mee stoppen.

 

In 2010 ben ik begonnen om solo op te treden op allerlei feestjes, ik zing en speel gitaar en de rest van de begeleiding staat op de band. Met een headset-microfoon en een gitaarzender ben ik volledig mobiel en kan ik tijdens het spelen tussen de feestgangers doorlopen. Zo sta ik niet vast op één plek en kan ik makkelijk contact maken met het publiek. Ondertussen heb ik bijna overal gespeeld, van kroegen tot kerken en voor bejaarden tot en met schoolkinderen en alles wat ertussen zit.  Voor mij is er niks mooiers dan door middel van muziek mensen entertainen en er samen één groot feest van te maken!

 

Wie weet tot ziens, groeten Koos.

 

 

 

Koos Slippens

Rijdersstraat 91

1735 GC 't Veld

Tel:  0226-383289

Mobiel: 06-11064045

Mail: koosenlinda@ziggo.nl